8-uluslararasi-bati-asya-turizm-arastirmalari-kongresi-ikinci-gununde-yapilan-oturumlar-ve-gala-yem

Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen “8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi” ikinci gününde yapılan oturumlar ve gala yemeği ile sona erdi.  15 farklı ülkeden 192 bildirinin kabul edildiği kongrenin Gala Yemeğine Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, bildiri sunan akademisyenler ve davetliler katıldı.

Kongreye Karabük Üniversitesinden katılan Prof. Dr. Nuray Türker, kongre ile ilgili yaptığı değerlendirmede Şırnak’ta olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “ 8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi tüm Türkiye’den ve 15 ülkeden katılımcıların olduğu bir kongre oldu. Kongre hem Şırnak hem de Ülkemiz için çok verimli geçti. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Belediyesi Başkanımız Mehmet Yarka ve tüm paydaşlarımıza, kongreye katılan hocalarımız adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.  

Kongre ile ilgili değerlendirmede bulunan bir başka bilim insanı Düzce Üniversitesinden Prof. Dr. Öznur Bozkurt da, iki gün boyunca devam eden kongrede yayınlanan bildirilerin ülkemiz ve özellikle de bölgemizdeki turizm alanlarının tanıtılması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Gala yemeğinde 8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresinin düzenleme kurulu üyelerine ve sponsorlara Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Belediye Başkanı Mehmet Yarka tarafından plaket takdim edildi. 

İngiltere, İspanya, Nijerya, İran, Kuveyt, Azerbaycan, Nahçıvan, Moldova, Irak, Kazakistan, Ürdün, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Güney Afrika ve ülkemiz olmak üzere kongreye 15 ülkeden 103 farklı üniversitenin akademisyenin katıldığı kongrenin son gününde 22 ayrı oturumda toplam 76 kişi sunum yaptı. 

29.04.2024 |  Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü